Koopbalans: 3 Inzichten

Koopbalans 3 inzichten

Innerlijke weegschaal

Deze tijd van het jaar nodigt uit om naar binnen te kijken. Je licht te laten schijnen op het jaar 2015 en doelen te stellen voor 2016. En als je dan naar binnen kijkt, denk dan ook eens aan jouw koopbalans. De koopbalans is een innerlijke weegschaal die constant de afweging maakt: Wat is mijn uitdaging? En hoeveel ben ik bereid om uit te geven, om deze uitdaging te lijf te gaan? Het “hoeveel” wordt vaak uitgedrukt in geld, maar het kan ook tijd zijn. Of aandacht voor.

Lees meer

Accountmanager: Gebruik Linkedin Om Thought Leader Te Worden In Jouw Vakgebied

Thought Leader

Banen van offline verkopers staan op de tocht

Online verkopers en offline verkopers leven beide in een eigen universum. Maar de ene groeit en de andere krimpt. Veel banen van offline verkopers in winkels en verkopers op de weg staan op de tocht, door het veranderende aankoopgedrag van consumenten. Dit is het beste merkbaar in de B2C (business-to-consumer) markt. Misschien herken je het. Als je ’s avonds een aankoop doet in een webshop, en het product wordt binnen 24 uur geleverd, dan verwacht je dat ook als je op je werk materialen moet inkopen. De grote veranderingen die nu zichtbaar zijn in de B2C-markt, vinden zonder twijfel ook een weg in de B2B-markt. De accountmanager van vandaag moet zich voorbereiden op de toekomst. Maar hoe?

Lees meer

Belofte Aan Verkoopheldvolgers

slide2

Gisteren werd ik gebeld door mijn ontwerper. Hij vroeg: “Wat vind je ervan?” “Is het al klaar?”, vroeg ik. Terwijl ik via mijn headset de conversatie voortzette, opende ik op mijn mobiel Google, en zocht naar Verkoopheld.nl. “Hij smoelt ook goed op mobiel”, zei hij.

Lees meer