Belofte Aan Verkoopheldvolgers

slide2

Gisteren werd ik gebeld door mijn ontwerper. Hij vroeg: “Wat vind je ervan?” “Is het al klaar?”, vroeg ik. Terwijl ik via mijn headset de conversatie voortzette, opende ik op mijn mobiel Google, en zocht naar Verkoopheld.nl. “Hij smoelt ook goed op mobiel”, zei hij.

Iedere stap die ik verder zet in de online-wereld, maakt me enthousiaster. Deze nieuwe manier van verkopen biedt zoveel mogelijkheden, dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Laat ik een poging wagen.

Welke stappen doorloop je online om succesvol te worden? 

  1. Ga bloggen en podcasten over een thema waar je passie voor voelt
  2. Bouw waardevolle content, zodat je een autoriteit wordt op jouw vakgebied
  3. Werk volgens een duidelijke strategie aan een groeiende kring van volgers
  4. Maak van je volgers een enthousiaste community
  5. Vraag input aan je community zodat je content kunt maken waar zij behoeften aan hebben
  6. Ontwikkel en verkoop (digitale) producten waar je community blij van wordt

Wat is de beloning?

Doen wat je leuk vindt en daar geld mee verdienen. Dat is in de basis waarom ik aan dit avontuur ben begonnen. De beloning voor het verrichte werk is het genereren van passieve inkomsten stromen? Ik hoor je denk: “Passieve Wat?”

Ja, je leest het goed. Passieve inkomsten stromen. Dit zijn inkomsten uit de verkoop van bestaande of door jou ontwikkelde producten. Hier stop je in het begin veel werk in, maar daarna blijf je zonder veel inspanningen, dagelijks, maandelijks of jaarlijks inkomsten ontvangen. In de online wereld zijn dat digitale producten, zoals online cursussen, e-books, webinars. Of software-oplossingen waar gebruikers periodiek een bedrag voor betalen.

Wat het laatste voorbeeld betreft heb ik een ervaringsdeskundige. Een aantal geleden heb ik een online assessmenttool ontwikkeld, genaamd Bencompetent. Hiervoor ontvang ik jaarlijks een bedrag van de gebruikers. Ik betaal weliswaar maandelijks hostingkosten om de dienst in de lucht te houden maar ik besteed per jaar een paar uur om het systeem actueel te houden. Wat is mezelf niet heb gerealiseerd is dat ik die truc op meerdere manieren kan toepassen. Voor veel online bloggers is dit het businessmodel waar mee ze geld verdienen. Vaak doen ze dit naast een vaste baan. En voor sommige levert het zoveel op dat ze er een day-time-job van hebben gemaakt.

Belofte

Het besef dringt tot mij door dat ik dit niet voor mezelf doe, maar voor mijn community. Het is de wet van reciprociteit. Als je iets voor een ander doet, wil de ander ook iets terug doen voor jou.

Iedere blog, podcast, video, ofwel iedere content die wordt geplaatst op de Verkoopheld moet jou als verkoper beter maken.

Online arena

“Nu ligt het bij jou”, zei mijn ontwerper. “De website is klaar, je Verkoopheld werkboek voor Junior accountmanagers is bijna klaar. Vanaf hier moet je het zelf gaan doen.” Het moment om de online arena te betreden is aangekomen. Als ik op Publiceren klik….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *