enahm-hof

Wat hebben Opra Winfrey, Orlando Bloom en Tim Ferriss met elkaar gemeen? Ze maken allemaal gebruik van de Wim Hof Method. Wim Hof staat bekend om zijn buitengewone prestaties; ruim 57 meter zwemmen onder een dik pak ijs, staat 152 minuten in een bak ijs, loopt een marathon op de poolcirkel met ontbloot lijf. 21 records staan op zijn naam in het Guinessbook of records.

De persoon die ik interview is Enahm Hof. Hij is de oudste zoon van Wim Hof. Zes jaar geleden richtte hij Innerfire op. Hij bouwde het imago van zijn vader als circus-artiest om door de buitengewone prestaties wetenschaplijk te onderbouwen. Hieruit ontstond de baanbrekende Wim Hof Method (WHM) die nu wereldwijd aanslaat.

De visie van Wim, auto-immuunziekten de wereld uithelpen zet Enahm om in producten die toegankelijk zijn voor iedereen. Via workshops, online cursussen, een app, reizen, WHM-instructeurs wordt de methode in de markt gezet. En dat doet hij niet alleen met zijn vader. Zijn 2 zussen, zijn broer, maar ook vrienden werken in het bedrijf.

In deze podcast horen jullie een openhartige Enahm die vertelt over de dood van zijn moeder, de hobbels die hij ondervond in de opstartfase, de snelle groei van het bedrijf. Maar bovenal spreekt er ongelooflijk veel waardering uit voor zijn vader.

Dit gesprek heeft een mediteraan tintje. Ik interview Enahm namelijk terwijl hij in een cafe zit in Spanje.

Laat de achtergrondgeluiden je niet afleiden. Het enthousiasme van Enahm werkt aanstekelijk en ik hoop dat jullie, net als ik plezier beleven aan dit interview.